Osnivanje tvrtke za strane državljane2023-01-13T13:42:38+00:00

Usluga osnivanja tvrtke u Hrvatskoj za strane državljane

Kompletna usluga otvaranja tvrtke za strane državljane!

Trebate pomoć kod otvaranja svoje nove tvrtke u Hrvatskoj? Od sada kod nas, osim knjigovodstvenih i drugih usluga, možete zatražiti i uslugu osnivanja tvrtke za strane državljane te bezbrižno započeti s radom u svega nekoliko dana!

Usluga osnivanja tvrtke namijenjena je stranim pravnim i fizičkim osobama koje žele osnovati tvrtku u RH, a usluge prilagođavamo potrebama klijenata kako bi što prije ostvarili željeni cilj – osnivanje tvrtke u Hrvatskoj.

Cijene usluga kod otvaranja tvrtke u Hrvatskoj

Naše cijene knjigovodstvenih usluga dogovaramo sa klijentima na prvim poslovnim sastancima, one ovise o vrsti i obimu posla za uslugu koju klijent traži.

Objave o osnivanju tvrtke u Hrvatskoj

U našem blogu možete pronaći nekoliko objava povezanih s otvaranjem tvrtke u Hrvatskoj. U njima pronađite informacije o temeljnom kapitalu, osnivanju podružnice, kvotama za radne dozvole i mnogim drugim temama koje vam mogu pomoći da se što više informirate o osnivanju tvrtke i poslovanju u Hrvatskoj.

101, 2023

Temeljni kapital društva | Sve što trebate znati

Autor: |Kategorija: Knjigovodstvo, Tvrtke|Oznake: , , |0 Komentara

Što je temeljni kapital društva? „Temeljni kapital društva predstavlja vrijednost onoga što osnivači društva kapitala moraju unijeti u društvo na ime uplate nominalnih iznosa dionica odnosno temeljnih uloga te je nadoknada za isključenje njihove odgovornosti za obveze društva. Iznos temeljnog kapitala isključivi je pokazatelj koliki je temeljni kapital bio u trenutku osnivanja društva te ne predstavlja pogodan izvor za saznanje o imovini društva. Iako prvotno [...]

2611, 2022

Kolektivni ugovor za graditeljstvo

Autor: |Kategorija: Izmjene Zakona i Propisa|Oznake: , , , |0 Komentara

HUP – UDRUGA POSLODAVACA GRADITELJSTVA Zagreb, Radnička cesta 37a zastupana po predsjedniku Mirku Habijancu (u daljnjem tekstu: Poslodavac) i SINDIKAT GRADITELJSTVA HRVATSKE Zagreb, Trg kralja Petra Krešimira IV. broj 2 zastupan po predsjednici Jasenki Vukšić (u daljnjem tekstu: Sindikat) Na temelju članka 20. Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo – četvrte izmjene i dopune koji je sklopljen 13. srpnja 2022. godine, [...]

1607, 2022

Kupnja hrvatske tvrtke s mogućnošću zapošljavanja stranih radnika

Autor: |Kategorija: Savjeti, Tvrtke|Oznake: , |4 komentara

Treba vam već otvorena tvrtka koja može zapošljavati strance? Naša tvrtka nudi usluge knjigovodstva za novoosnovane tvrtke, ali i pomoć kod registracije tvrtke, stoga imamo mnoštvo upita klijenata od kojih je najčešći ovaj: „Mogu li kupiti tvrtku u Hrvatskoj i zaposliti radnike iz trećih zemalja?“ Možete kupiti tvrtku, ali ono što zaista trebate je tvrtka koja ima zaposlenog najmanje jednog radnika na puno i neodređeno [...]

Kako otvoriti društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.)

usluga osnivanja tvrtke za strane državljane

Društvo s ograničenom odgovornošću (skraćeno d.o.o.) je trgovačko društvo koje može osnovati jedna ili više osoba s minimalnim temeljnim kapitalom od 20 000,00 kuna za državljane EU, a za državljane trećih zemalja temeljni kapital iznosi 200 000,00 kuna.

Što je potrebno za osnivanje tvrtke u Hrvatskoj:

  1. Priprema dokumentacije za osnivanje tvrtke
  2. Provjera naziva tvrtke
  3. Adresa sjedišta tvrtke
  4. Uplata temeljnog kapitala
  5. Otvaranje poslovnog računa u odabranoj banci
  6. Ishodovanje OIB-a tvrtke
  7. Ishodovanje PDV broja, PDV – ID broja i EORI broja
  8. Ishodovanje boravišne dozvole, a ako se želite uposliti u svojoj tvrtki potrebna je i radna dozvola

Planirate osnovati tvrtku u Hrvatskoj i raditi u drugim državama EU i uposliti radnike iz trećih zemalja?

Prema zakonu o strancima iz trećih zemalja (članak 78. st.3.) uz temeljni kapital od 200 000,00 kuna za osnivanje tvrtke, da biste posao obavljali u drugoj državi članici Europske Unije potrebno je uposliti i tri hrvatska državljanina.

Go to Top