Osobno preuzimanje proizvoda kupljenih online – Način dostave

Nisu sve male tvrtke i lokalne trgovine sposobne dostaviti svoje proizvode kupljene u web shop-u, što zbog cijene dostave, što zbog vrste proizvoda koje prodaju online. Neki kupci i ne žele dostavu nego radije svrate u fizičku trgovinu i pokupe svoj paket koji su kupili online. Ako i imate mogućnost dostavljanja svojih proizvoda, dobro je omogućiti kupcima i osobno preuzimanje na adresi vaše tvrtke odnosno trgovine.

Na ovaj način moći ćete prihvatiti narudžbe putem interneta, spakirati kupljene proizvode i omogućiti kupcima da pokupe paket iz trgovine ili vašeg doma, ako radite od kuće. Ovo je sjajno rješenje za gotovo svaku vrstu web trgovine koja prodaje fizičku robu, kao što su trgovine prehrambenih proizvoda, restorani, trgovine elektronikom i svaka druga internet trgovina koja djeluje na nekom manjem području.

Kako omogućiti osobno preuzimanje u WordPress web shop-u?

način dostave - osobno preuzimanje - lokalno preuzimanje

WordPress, odnosno Woocommerce web shop omogućuje vam da sami upravljate Internet trgovinom. Daje i mogućnost da odabirete način dostave proizvoda kupljenih u web shop-u. Da biste omogućili kupcima osobno preuzimanje proizvoda, jednostavno se prijavite u svoj WordPress i slijedite ove korake:

  1. Odaberite Woocommerce -> Postavke -> Dostava
  2. Odaberite zonu isporuke i kliknite ikonu + da biste dodali način dostave
  3. Odaberite „Lokalno preuzimanje“ i kliknite „Dodaj način dostave
  4. Ponovno možete kliknuti na način dostaveLokalno preuzimanje“ da biste promijenili način na koji se opcija dostave prikazuje prilikom narudžbe.
  5. Odaberite opcije oporezivanja, cijenu i spremite promjene.

To je sve! Vaši kupci nakon toga moći će naručiti vaše proizvode putem interneta i preuzeti ih na lokaciji na kojoj se nalazite kad paket bude spreman.