Treba vam već otvorena tvrtka koja može zapošljavati strance?

Naša tvrtka nudi usluge knjigovodstva za novoosnovane tvrtke, ali i pomoć kod registracije tvrtke, stoga imamo mnoštvo upita klijenata od kojih je najčešći ovaj: „Mogu li kupiti tvrtku u Hrvatskoj i zaposliti radnike iz trećih zemalja?“ Možete kupiti tvrtku, ali ono što zaista trebate je tvrtka koja ima zaposlenog najmanje jednog radnika na puno i neodređeno radno vrijeme šest mjeseci u kontinuitetu.

Kupujete tvrtku s kojom možete već sutra raditi?

Na pravom ste mjestu, imamo tvrtku za vas! ?

Kupnja tvrtke u Hrvatskoj za strance, državljane trećih zemalja

Odlučite li se na kupnju tvrtke u Hrvatskoj i planirate li odmah započeti s radom, možete. Nitko vas ne će spriječiti. Međutim, ne možete u bilo kojoj tvrtki odmah zatražiti radne dozvole. Jedan od preduvjeta koji morate ispuniti, da biste mogli predati zahtjev za radnu dozvolu, jest najmanje jedan uposleni hrvatski državljanin na puno i neodređeno radno vrijeme šest mjeseci u kontinuitetu.

Kupili ste tvrtku u Hrvatskoj, što sad?

Nakon što kupite tvrtku i postanete njen vlasnik i direktor, kao stranac, državljanin treće zemlje, morate ispunjavati uvjete Zakona o strancima. Trebat će vam radne dozvole za državljane trećih zemalja, izaslanje radnika na rad u jednu od država EU, trebat će vam i potvrda A1, a za sve te poslove stoji vam na usluzi naše knjigovodstvo.

Kupnja tvrtke ili osnivanje nove, što je isplativije?

Teško je reći je li kupnja tvrtke u hrvatskoj isplativije rješenje od osnivanja nove tvrtke. Ako je potreba za zapošljavanjem stranih državljana trenutna, onda je kupnja zbog uštede vremena bolja odluka. Kod osnivanja nove tvrtke trebali biste pričekati šest mjeseci dok ne steknete uvjete za predaju zahtjeva.

Želite li otvoriti tvrtku u Hrvatskoj, dodatno se informirajte. Za početak, pročitajte sljedeće objave:

i slobodno se javite za knjigovodstvene usluge ili pomoć kod otvaranja tvrtke.

Kupujete tvrtku s kojom možete već sutra raditi?

Na pravom ste mjestu, imamo tvrtku za vas! ?